[i-logo]
[hlavní]

Ohlédnutí zpět

Vážení přátelé,

máte v rukou nové číslo CE a prohlížíte již počtvrté rubriku Internet echo, mající za sebou skoro půl roku života. V Internetu se za takovou dobu stane mnoho. Přinejmenším povyroste o polovinu. S velkým potěšením Vám oznamujeme, že i český Internet povyrostl.

V první rubrice Internet echa jsme zjistili, že v doméně CZ (Česká republika) je k počátku t.r. registrováno cca 10 tisíc počítačů a odhadovali jsme, že při udržení tempa průměrného růstu celého Internetu bychom měli mít u nás ke konci tohoto roku cca 20 tisíc registrovaných počítačů. Vývoj ukazuje, že jsme byli realističtí. Ke konci prvního pololetí bylo v sítích CONet a CESNet skutečně registrováno cca 15 tisíc počítačů, což znamená půlroční nárůst o 50%.

Otázkou zůstává, zda se takovým tempem rozrostl u nás i počet uživatelů Internetu a jejich internetovská gramotnost. Jistě mnozí z pilných čtenářů našeho tisku si o internetovské problematice něco přečetli, sledují rubriku našeho časopisu, ale doposud neměli příležitost dostat se do intimnějšího kontaktu s Internetem a seznámit se s ním blíže.

Některé z Vás proto jistě potěší zpráva, že se katedra počítačů fakulty elektrotechnické ČVUT Praha rozhodla uspořádat ve spolupráci s výukovým a poradenským sdružením OMICRON

Den otevřených dveří do Internetu.

Naše redakce samozřejmě nezůstává stranou a je patronem této akce. Účast a přednášky přislíbili i zástupci firem, které mají v ČR k Internetu kvalifikovaně co říci.

Ve dnech 8. a 9. září 1995

budou otevřeny učebny katedry pro návštěvníky, kteří si pod kvalifikovaným dozorem budou moci s Internetem pohrát. K dispozici budou počítače pracující pod operačními systémy UNIX a MS-DOS vybavené pro práci s Internetem. V uvedené dny bude

od 9 do 17 hodin

v budově E ČVUT, 3.patro, Karlovo nám. 13, Praha 2

uvítán každý, kdo má o Internet zájem. Od studentů středních škol, jejich učitelů, posluchačů a učitelů vysokých škol, až po management a podnikatelskou veřejnost.

Ani Vy byste neměli na tomto internetovském setkání chybět!


[hlavní] [nahoru]