EUROTEL: 400 MILIONŮ DOLARŮ NA ROZVOJ GSM
HOME | TISKOVÉ ZPRÁVY


Společnost EuroTel Praha, největší provozovatel sítí mobilních telefonů GSM a NMT v České republice, získala revolvingový úvěr s pětiletou splatností za velmi výhodných podmínek v celkové výši 400 milionů USD. Třetina úvěru bude využita v Kč, zbývající dvě třetiny potom v USD a DEM.
Na úvěru, který pro společnost EuroTel Praha zprostředkovaly Chase Manhattan a Citibank, se podílí celkem 16 bankovních ústavů z České republiky a ze zahraničí.
Podle Michala Heřmana, finančního ředitele společnosti EuroTel, úvěr dokumentuje důvěru bankovních a finančních institucí v perspektivu firmy a mobilních telefonů v České republice vůbec. „Rostoucí počty zákazníků a vyšší objemy provozu vytvářejí předpoklady pro co nejúspěšnější hospodářské výsledky také v dalších letech“, řekl.
Finanční prostředky využije EuroTel především na investice, související s dalším rozšířením a zkvalitněním sítě GSM, na rozvoj přenosové infrastruktury a na nákup nejmodernějších technologií. Výkonný ředitel společnosti EuroTel Mac Allman k tomu dodává: „Současně s dalším rozvojem pokrytí neustále rozšiřujeme kapacitu sítě a zkvalitňujeme signál v již pokrytých regionech a lokalitách“, uvedl a dodává . „Například počet základnových stanic ještě do konce letošního roku výrazně vzroste. Soustředíme se přitom jak na rozsáhlé městské aglomerace, tak na menší nebo vzdálenější lokality.“
Signál EuroTel GSM Global pokrývá v současné době více než 80% území s 87% obyvatel, signál EuroTel Classic potom bezkonkurenčních 96% území a 98% obyvatel České republiky.
EuroTel Praha,spol. s r.o. je společným podnikem SPT TELECOM, a.s. (51%) a Atlantic West B. V. (49%). Atlantic West B. V. je společností se shodným podílem Bell Atlantic (NYSE: BELL) a US WEST International, součásti US WEST Media Group (NYSE: UMG).

Pro další informace, prosím, kontaktujte:
EuroTel Praha, spol. s r.o.
Iva Taťounová
Tel.: 02/6701 1193, Fax: 02/6701 1195

Copyright EuroTel Praha spol. s r. o.