NEJVĚTŠÍ PROVOZOVATEL MOBILNÍCH TELEFONŮ V ČESKÉ REPUBLICE - PŘEHLED ČTVRTLETNÍCH VÝSLEDKŮ
HOME | TISKOVÉ ZPRÁVY


Společnost EuroTel Praha, největší provozovatel mobilních telefonů v České republice, poskytovala na konci září 1997 služby pro více než 316.000 zákazníků. Tento počet představuje nárůst o více než 250 % v porovnání se stejným obdobím loňského roku. Celkové výnosy společnosti EuroTel za období prvních 9 měsíců přesáhly 7,4 miliardy Kč, což představuje nárůst o 175 % v porovnání se stejným obdobím loňského roku. Přibližně 251.000 zákazníků používalo mobilní telefony v síti EuroTel GSM Global, dalších 65.000 v síti EuroTel Classic. Společnost EuroTel jako jediná v České republice umožňuje majitelům mobilních telefonů volbu mezi digitálním systémem GSM a analogovým systémem NMT.

Signál EuroTel GSM Global pokrývá v současné době 81% území a 88% obyvatel. “Předpokládáme, že v roce 1998 se úroveň pokrytí signálem GSM přiblíží současné úrovni NMT,” uvádí Mac Allman, výkonný ředitel společnosti EuroTel. “Na další rozvoj systému GSM, včetně posílení pokrytí v budovách a na celkovou kvalitu signálu v České republice využijeme většinu finančních prostředků z úvěru ve výši 400 milionů dolarů, který letos v říjnu poskytla společnosti EuroTel skupina domácích a zahraničních bank.”

Společnost EuroTel poskytuje nejlevnější programy služeb na domácím trhu (EuroTel Start a EuroTel Ideál s měsíčním poplatkem 295 Kč), program EuroTel Region pro zákazníky, kteří telefonují především v rámci určité oblasti a další programy (EuroTel Optimum, EuroTel Global a EuroTel Business) určené pro náročnější klienty. Letos v září představil EuroTel novou službu s obchodním názvem Víkend, která může být přikoupena k libovolnému programu služeb a která při měsíčním poplatku pouhých 95 Kč umožňuje protelefonovat v sobotu, v neděli a o státních svátcích až 200 minut měsíčně s výjimečným tarifem 1 Kč za minutu !

“V nejbližším období počítáme s dalším výrazným nárůstem počtu zákazníků,” dodává Mac Allman. “Nové služby - jako například Víkend nebo předplacená GO karta pro mobilní telefony GSM, kterou uvedeme na trh během několika dní - totiž zpřístupňují mobilní telefony dalším skupinám obyvatel. Tyto služby vytváříme pro uspokojení individuálních požadavků našich zákazníků a naše tarify se neustále přibližují sazbám na pevných linkách.”

Roamingové dohody, které umožňují používání mobilních telefonů GSM také v zahraničí, podepsal EuroTel se 65 partnery ve 42 zemích. Mobilní telefony EuroTel GSM Global můžete používat například v Andoře, Austrálii, Belgii, v Bosně a Hercegovině, Bulharsku, Dánsku, Estonsku, Finsku, Francii, na Gibraltaru, v Hongkongu, Chorvatsku, Indonésii, Irsku, Itálii, Jižní Africe, na Kypru, v Libanonu, Litvě, Lotyšsku, Lucembursku, Maďarsku, Německu, Nizozemí, Norsku, na Novém Zélandě, v Polsku, Portugalsku, Rakousku, Rumunsku, Rusku, Řecku, v Singapuru, na Slovensku, ve Slovinsku, ve Spojených státech, Španělsku, Švédsku, Švýcarsku, Turecku nebo ve Velké Británii.

EuroTel Praha, spol. s r.o., je společným podnikem SPT TELECOM, a.s. (51%) a Atlantic West B.V. (49%). Atlantic West B.V. je společností se shodným podílem Bell Atlantic (NYSE:BELL) a US WEST International, součásti US WEST Media Group (NYSE:UMG).



Praha, 06.11.1997

Pro další informace, prosím, kontaktujte:
EuroTel Praha, spol. s r.o.
Iva Taťounová
Tel.: 02/6701 1193, Fax: 02/6701 1195

Copyright EuroTel Praha spol. s r. o.