VÝJIMEČNĚ ÚSPĚŠNÉ VÝSLEDKY V ROCE 1997
HOME | TISKOVÉ ZPRÁVY

EuroTel oznámil, že rok 1997 skončil pro společnost ve všech oblastech podnikání velmi úspěšně.V roce 1997 získal EuroTel v systémech GSM900/EuroTel GSM Global/ a NMT450i /EuroTel Classic/přibližně 231 000 nových zákazníků .

Celkový počet zákazníků ke konci roku 1997 činil 429 000.

Na konci roku 1997 registroval EuroTel více než 327 000 uživatelů služby EuroTel GSM Global, která zahájila provoz k 1.7.1996. ”Poptávka po mobilních telefonech neustále roste a na konci roku 1997 byl objem prodeje mimořádně velký." uvedl Mac Allman, výkonný ředitel společnosti EuroTel. "Předpokládám, že v roce 2000 bude mobilní telefon používat v České republice přibližně 10% obyvatel, jinými slovy více než jeden milion uživatelů.

V roce 1997 pokračoval EuroTel v razantním rozšiřování pokrytí a do konce roku investoval více než 12 miliard korun, aby dosáhl nejvyššího pokrytí území i obyvatel při zachování nejvyšší kvality , která byla dosud v ČR dosažena. Signál EuroTel Classic pokrývá v současné době více než 96% území a více než 98% obyvatel České republiky. Signál GSM Global potom pokrývá více než 90% obyvatel. ”Do rozvoje pokrytí a zlepšení kvality investujeme značné finanční prostředky. Náš monitoring kvality, který provádíme denně dokazuje, že zákazníci tuto kvalitu očekávají. Chceme proto poskytovat nejvyšší možnou úroveň kvality tak, aby se zákazníci i nadále rozhodovali pro produkty společnosti EuroTel . To nám umožní udržet naše vedoucí postavení na trhu i v budoucnosti. V roce 1998 plánuje EuroTel investovat do dalšího rozvoje svých systémů více než 6 miliard korun," dodal Mac Allman.

EuroTel překonal všechny požadavky na kvalitu a rozsah pokrytí, které k 31.12.1997 stanovuje licence na provozování systému GSM900. Mac Allman uvedl:" Podle našich denních měření kvality sítě překonáváme našeho konkurenta o více než 100% ve dvou klíčových ukazatelích, v poměru blokovaných hovorů a v poměru přerušených hovorů. "

Roamingové dohody, které umožňují používání mobilních telefonů EuroTel GSM Global také v zahraničí, podepsal EuroTel se dvaasedmdesáti partnery ve čtyřiačtyřiceti zemích Evropy, Afriky, Ameriky, Asie a v Austrálii. S mobilním telefonem EuroTel GSM Global se dovoláte nejen ve většině zemí Evropy, ale například také v Jihoafrické republice, Hongkongu, Indonésii, Malajsii, na Novém Zélandu, v Singapuru, Thajsku nebo na Mauritiu.

Velmi úspěšné byly v roce 1997 pro společnost EuroTel i finanční ukazatele. Celkové výnosy ve výši více než 10,4 miliardy Kč byly o přibližně 100% vyšší než v roce 1996. " Předpokládáme, že také v roce 1998 budou výnosy vynikající - i když nebudou dvojnásobné. Bude to výsledek toho, že se mobilní telefony stávají více spotřebním zbožím a že - jako kdekoli jinde - se s vyšší penetrací snižují počty provolaných minut na zákazníka.

Úvěr v objemu 400 miliónů USD, který EuroTel získal v říjnu 1997, byl nejvyšším úvěrem dohodnutým v tomto roce v České republice. " Tato půjčka pomůže EuroTelu zajistit všechny potřebné zdroje, nezbytné k investicím do kvality a kapacity, včetně zlepšování pokrytí v budovách, a zajistí odpovídající provozní kapitál."

V roce 1997 uvedl EuroTel mnoho nových produktů a služeb včetně předplacené služby GO, programů EuroTel Start /GSM/ nebo EuroTel Region /NMT/ a řady novinek v oblasti datových a faxových služeb. " Tyto nové nabídky byly vytvořeny na základě požadavků našich současných a potenciálních zákazníků a podle typu produktů a služeb, které vyžadují." Například, celkový počet prodaných GO sad a karet překročil ke konci ledna 1998 15.000! Tento produkt umožňuje telefonovat bez dlouhodobé smlouvy a zákazník má plnou kontrolu nad náklady na provoz mobilního telefonu.

Podle Mac Allmana počítá EuroTel s dalším výrazným nárůstem poptávky a počtu zákazníků také v roce 1998. ”Postavení největšího provozovatele mobilních telefonů v České republice chceme i v budoucnosti udržet a potvrdit,” prohlašuje. ”V roce 1997 byl EuroTel – podle počtu zákazníků a jejich absolutního přírůstku - nejrychleji rostoucí společností na domácím trhu. EuroTel dokáže i letos současné i budoucí klienty přesvědčit, že naše kvalitní služby, výhodnější ceny a pružná, zajímavá nabídka zajistí pro zákazníka nejlepší poměr mezi cenou a poskytovanými službami."

EuroTel Praha, spol. s r.o., je společným podnikem SPT TELECOM, a.s. (51%) a Atlantic West B.V. (49%). Atlantic West B.V. je společností se shodným podílem Bell Atlantic (NYSE:BELL) a US WEST International, součásti US WEST Media Group (NYSE:UMG).


Praha, 03.02.1998

Pro další informace, prosím, kontaktujte:
EuroTel Praha, spol. s r.o.
Iva Taťounová
Tel.: 6701 1163, Fax 6701 1195

Copyright EuroTel Praha spol. s r. o.