EUROTEL: SLUŽBY PRO MILIÓN ZÁKAZNÍKŮ
HOME | TISKOVÉ ZPRÁVY

Další, velmi výrazný nárůst poptávky a počtu zákazníků předpokládá v roce 1998 společnost EuroTel Praha. “Očekáváme, že v letošním roce poskytneme služby pro více než 1.000.000 uživatelů z celého světa,” řekl Jamie Macdonald, zastupující výkonný ředitel EuroTel Praha.
Služby sítě EuroTel GSM Global využívají majitelé mobilních telefonů v České republice i statisíce návštěvníků ze zahraničí, a to na základě roamingových dohod, které EuroTel uzavřel se zahraničními operátory. Tyto tzv. roamingové dohody jsou plně reciproční, což znamená, že také zákazníci společnosti EuroTel mohou snadno používat mobilní telefony GSM při svých cestách a využívat je v kterékoliv z 80 partnerských sítí GSM na všech čtyřech kontinentech.

“Rovněž mezi uživateli našich služeb najdete nejen obyvatele České republiky, ale i občany přijíždějící do České republiky z dalších zemí (včetně například Austrálie nebo Taiwanu), kteří využívají síť EuroTel GSM Global třeba při pracovních nebo turistických pobytech v Čechách a na Moravě,” dodal Jamie Macdonald.

Společnost EuroTel Praha, největší provozovatel mobilních telefonů v České republice, prodala své služby k 31.03.1998 celkem 482.000 zákazníkům v České republice, kteří si od zahájení provozu v roce 1991 aktivovali mobilní telefon v sítích EuroTel Classic nebo EuroTel GSM Global. Jen za první čtvrtletí tohoto roku EuroTel získal více než 53.000 nových zákazníků v sítích GSM a NMT.

“Někteří naši zákazníci žádají dočasné odpojení, například z důvodu prázdnin. Také my sami odpojujeme zákazníky, kteří výrazně překročili dobu splatnosti účtu,” zdůrazňuje Jamie Macdonald.

Podle Jamie Macdonalda bude společnost EuroTel Praha v letošním roce i v budoucnu upevňovat svou pozici na českém trhu a v konkurenčním prostředí se bude prosazovat především kvalitou služeb, rozsahem pokrytí a vysokou úrovní péče o zákazníky. “V současné době máme více než 400.000 aktivních zákazníků, nepočítaje dočasně pozastavené účty nebo klienty, kteří zrušili smlouvu,” zdůraznil Jamie Macdonald.

EuroTel Praha, spol. s r.o., je společným podnikem SPT TELECOM, a.s., (51 %) a Atlantic West B.V. (49    %). Atlantic West B.V. je společností se shodným podílem Bell Atlantic (NYSE:BELL) a MediaOne International, společnosti známé rovněž jako US WEST International, součást MediaOne Group (NYSE:UMG).


Praha, dne 22.05.1998

Pro další informace, prosím, kontaktujte :
EuroTel Praha, spol. s r.o.
Iva Taťounová
Tel.: 02/6701 1193, Fax: 02/6701 1195 

Copyright EuroTel Praha spol. s r. o.