EUROTEL: VÍCE NEŽ 425 000 ZÁKAZNÍKŮ

HOME | TISKOVÉ ZPRÁVY

Společnost EuroTel Praha, největší provozovatel mobilních telefonů v sítích GSM a NMT v České republice, měl na konci května 1998 více než 425 000 aktivních zákazníků.

Skutečný počet uživatelů je ovšem ještě výrazně vyšší, protože služeb sítě EuroTel GSM Global využívají – například při turistických nebo pracovních pobytech v České republice - i klienti provozovatelů z dalších zemí, s nimiž EuroTel podepsal tzv. roamingové dohody. “Očekáváme, že v letošním roce poskytneme služby pro více než 1.000.000 uživatelů z celého světa,” zdůraznil v uvedené souvislosti Jamie Macdonald, zastupující výkonný ředitel EuroTel Praha, spol. s r.o..

Roamingové dohody, které umožňují používání mobilních telefonů GSM také v zahraničí, podepsal EuroTel již se třiaosmdesáti operátory v různých zemích Evropy, Asie, Afriky, Ameriky a také v Austrálii. Od 04.06.1998 EuroTel zahájil roamingovou službu s dalšími dvěma partnery – společnostmi MOBILIX DENMARK a KB IMPULS RUSSIA, které provozují mobilní telefonní síť v pásmu 1800 MHz.

Novým ředitelem útvaru lidských zdrojů společnosti EuroTel Praha se stal Josef Fidler (40). Po ukončení právnické fakulty Univerzity Karlovy v Praze působil Josef Fidler nejdříve jako právní a daňový poradce, v roce 1993 se stal manažerem ve společnosti McDonald´s Česká republika a od roku 1996 pracoval jako ředitel pro lidské zdroje ve společnosti Unilever ČR/SR.

EuroTel Praha, spol. s r.o., je společným podnikem SPT TELECOM, a.s., (51 %) a Atlantic West B.V. (49 %). Atlantic West B.V. je společností se shodným podílem Bell Atlantic (NYSE:BELL) a MediaOne International, společnosti známé rovněž jako U S WEST International, součást MediaOne Group (NYSE:UMG).


 Praha, dne 04.06.1998

Pro další informace, prosím, kontaktujte :
EuroTel Praha, spol. s r.o.
Iva Taťounová
Tel.: 02/6701 1193, Fax: 02/6701 1195

Copyright EuroTel Praha spol. s r. o.