EUROTEL: NOVINKY NA MEZINÁRODNÍM VELETRHU COMNET´98
HOME | TISKOVÉ ZPRÁVY

S velice zajímavými novinkami určenými především pro uživatele služeb GSM InfoText a SMS Plus se v rámci mezinárodního veletrhu ComNet Prague´98 (09.06.1998 – 11.06.1998) v pravém křídle Průmyslového paláce Výstaviště Praha představí společnost EuroTel Praha.

Služba GSM InfoText, která majitelům mobilních telefonů v síti EuroTel GSM Global umožňuje přístup k informačním službám založeným na přenosu krátkých textových zpráv, bude doplněna a rozšířena o nové položky. K tradičním rubrikám – informace o počasí, finanční servis, přehled zpravodajství ČTK, dopravní informace, firemní adresáře, pomoc v zahraničí, osobní informace, jazykové slovníky, směrovací čísla a zábava – přibudou Konvertor měn a informace z Evropské databanky firem (EDF). S pomocí Konvertoru měn si majitel mobilního telefonu může snadno převést hodnotu libovolné finanční částky na jinou měnu. V rámci Evropské databanky firem zase uživatel může – podle různých kritérií – obratem vyhledat a zjistit telefonní číslo a adresu firmy, kterou potřebuje. Spolu s EDF se v rubrice Firemní adresáře objevuje i položka TAXI, která obsahuje kontaktní údaje na taxislužby v různých městech České republiky.

Služba GSM InfoText pracuje na principu “dotaz – odpověď”. Dotaz zadává majitel mobilního telefonu v podobě krátké textové zprávy, kterou odešle na telefonní číslo služby GSM InfoText. Odpověď se potom – znovu v podobě SMS – objeví během několika sekund na displeji přístroje.

Pokud se v rámci mezinárodního veletrhu ComNet´98 rozhodnete pro návštěvu expozice společnosti EuroTel Praha, můžete vyhrát některou ze zajímavých a velmi atraktivních cen. Stačí vyplnit slosovací formulář a odpovědět na několik otázek z oblasti textových zpráv a různých informačních služeb, které společnost EuroTel Praha poskytuje. Každý den budou vylosováni dva výherci, kteří získají Nokia 9000 Communicator.

V průběhu června společnost EuroTel také rozšíří svoje www stránky na Internetu. Tradiční obsah bude doplněn o samostatné stránky pro Textovou službu, služby GSM InfoText, SMS Plus a SMART InfoText a o další, zcela novou stránku s názvem Události & Akce, která bude věnována nejaktuálnějším informacím jako například časově omezeným službám a soutěžím probíhajícím prostřednictvím SMS (v současné době třeba informační servis nebo tipovací soutěž k fotbalovému mistrovství světa ve Francii).

Na ComNetu ´98 představí největší operátor v ČR široké veřejnosti i funkční zkušební provoz sítě GSM 900/1800 MHz, který EuroTel představil jako první odborné veřejnosti již v pátek 22.05.1998 v prostorách “Maratónského stanu” v dolní části Václavského náměstí.

Zkušební provoz sítě GSM 900/1800 MHz představuje jeden z celé řady významných kroků směrem k využití dalšího kmitočtového pásma pro rozšíření stávající sítě EuroTel GSM Global. V současné době je společné využití kmitočtového pásma 900 a 1800 MHz celosvětovým trendem a tzv. Dual Band sítě již začaly svůj provoz v několika vyspělých zemích Evropy jako je Švédsko a Anglie.

“Využití kombinované sítě GSM je součástí strategie dalšího rozvoje společnosti EuroTel, a to zejména v oblasti vysoké kapacity služeb. Rozvoji a další plánované nabídce služeb věnuje EuroTel zvláštní pozornost.”, řekl v této souvislosti Jamie Macdonald, zastupující výkonný ředitel společnosti EuroTel.

EuroTel Praha, spol. s r.o., je společným podnikem SPT TELECOM, a.s., (51 %) a Atlantic West B.V. (49 %). Atlantic West B.V. je společností se shodným podílem Bell Atlantic (NYSE:BELL) a MediaOne International, společnosti známé rovněž jako U S WEST International, součást MediaOne Group (NYSE:UMG).


Praha, dne 04.06.1998

Pro další informace, prosím, kontaktujte :
EuroTel Praha, spol. s r.o.
Iva Taťounová
Tel.: 02/6701 1193, Fax: 02/6701 1195

Copyright EuroTel Praha spol. s r. o.