EUROTEL: ÚSPĚŠNÉ VÝSLEDKY V PRVNÍM POLOLETÍ ROKU 1998

HOME | TISKOVÉ ZPRÁVY


Společnost EuroTel Praha, největší provozovatel mobilních telefonů GSM a NMT v České republice, zveřejnila úspěšné hospodářské a finanční výsledky za první pololetí roku 1998.

Počet aktivních zákazníků, majitelů mobilních telefonů v sítích EuroTel GSM Global a EuroTel Classic, překročil v červenci 1998 hranici 450.000. V porovnání s koncem roku 1997, kdy společnost EuroTel Praha registrovala více než 354.000 majitelů mobilních telefonů, vzrostl počet zákazníků téměř o 27 %.

Výnosy z provozní činnosti dosáhly v prvních šesti měsících roku 1998 více než 6,25 miliardy Kč a v meziročním srovnání vzrostly o 1,6 miliardy Kč tj. přibližně o 35 %. Růst výnosů dosažený v podmínkách, kdy se ceny za služby a telefony snižují, dokumentuje výjimečné postavení společnosti EuroTel Praha na rychle se rozvíjejícím českém trhu.

“Společnost EuroTel je velmi dobře připravena také na druhé pololetí roku 1998,” zdůraznil Michal Heřman, ředitel finanční divize. “Předpokládáme, že celkové výnosy v roce 1998 budou stejné nebo vyšší než plánujeme a umožní nám reinvestovat do dalšího rozvoje sítí.”

“Úspěšných výsledků jsme dosáhli především díky našim kvalitním zákazníkům. Dalšími atributy úspěchu společnosti EuroTel jsou také dobré provozní výsledky, kvalitní finanční politika a důsledná kontrola nákladů, kterou uplatňujeme,” uvedl Michal Heřman. Pilířem úspěšných finančních ukazatelů je samozřejmě úvěr ve výši 400 milionů USD (720 milionů DEM), který EuroTel získal za velice výhodných podmínek v roce 1997. “Tento syndikovaný úvěr, největší svého druhu v roce 1997 v České republice, společně s příznivým vývojem kurzu koruny výraznou měrou přispěl k našim vynikajícím výsledkům,” sdělil Michal Heřman.

V letošním roce bude společnost EuroTel Praha investovat do dalšího rozvoje sítí GSM a NMT v České republice, včetně obslužné infrastruktury, více než 6 miliard Kč. Finanční prostředky potřebné pro další provozní a podnikatelský rozvoj získává společnost EuroTel Praha jak z vlastních zdrojů, tak s využitím úvěru.

 “S cílem dosáhnout maximální spokojenosti našich zákazníků neustále pokračujeme v objemných investicích do rozvoje sítě. Naším cílem je i nadále poskytovat nejvyšší kvalitu služeb v České republice,” dodal Jamie Macdonald, zastupující výkonný ředitel společnosti EuroTel Praha.

EuroTel Praha, spol. s r.o., je společným podnikem SPT TELECOM, a.s., (51 %) a Atlantic West B.V. (49 %). Atlantic West B.V. je společností se shodným podílem Bell Atlantic (NYSE:BELL) a MediaOne International, která je součástí MediaOne Group (NYSE:UMG).


Praha, dne 20.07.1998

Pro další informace, prosím, kontaktujte :
EuroTel Praha, spol. s r.o.
Iva Taťounová
Tel.: 02/6701 1193, Fax: 02/6701 1195

Copyright EuroTel Praha spol. s r. o.