NOVÁ SLUŽBA: EUROTEL BUSINESS MESSAGING GATEWAY (BMG)
HOME | TISKOVÉ ZPRÁVY

Novou službu určenou především pro firemní zákazníky, kteří budou využívat přenosy krátkých textových zpráv (SMS) v síti GSM s vyšší četností uvedla na trh společnost EuroTel Praha. Služba s obchodním názvem Business Messaging Gateway (BMG) zajišťuje přístup do SMS Centra prostřednictvím modemového propojení, pevné datové linky nebo veřejné datové sítě.

Ze směru sítě GSM postupuje krátká textová zpráva odeslaná z mobilního telefonu GSM do SMS Centra a s využitím BMG je přes pevnou linku, modemem nebo veřejnou datovou síť přenášena do počítače (počítačového systému) uživatele služby. Propojení pevnou datovou linkou, modemem nebo veřejnou datovou sítí je vhodné především pro přenos velkých nebo středních objemů SMS. Služba BMG zaručuje čtyřiadvacetihodinové spojení s kvalitním přenosem i příjmem SMS. Zabezpečení přenášených SMS zpráv proti zneužití zajišťují standardní kódovací algoritmy sítě GSM, případně mohou být do přenosového řetězce dodatečně zařazeny přídavné šifrovací systémy. Další výhodou služby BMG pro její uživatele jsou nižší provozní náklady v  porovnání s běžným principem přenosu mobil - mobil.

Službu Business Messaging Gateway mohou využívat především finanční a bankovní instituce (pro mobilní home banking), logistické firmy (pro řízení a kontrolu distribuce), dále společnosti, které využívají dislokokaná měřící nebo řídící zařízení (pro vzdálená řízení, vzdálený sběr dat) nebo pro  různé druhy bezpečnostních aplikací (například ověřování kreditních karet).

“V České republice novou službu s úspěchem využívá například společnost DHL International, která s využitím BMG zajišťuje komunikaci mezi řídícím střediskem v Praze a kurýrními vozy na území celé České republiky,” říká Iva Taťounová, tisková mluvčí společnosti EuroTel Praha.

EuroTel Praha, spol. s r.o., je společným podnikem SPT TELECOM, a.s., (51 %) a Atlantic West B.V. (49 %). Atlantic West B.V. je společností se shodným podílem Bell Atlantic (NYSE:BELL) a MediaOne International, která je součástí MediaOne Group (NYSE:UMG).


 Praha, dne 20.07.1998

Pro další informace, prosím, kontaktujte :
EuroTel Praha, spol. s r.o.
Iva Taťounová
Tel.: 02/6701 1193, Fax: 02/6701 1195

Copyright EuroTel Praha spol. s r. o.