EuroTel Praha : Organizační oznámení

HOME | TISKOVÉ ZPRÁVY

Edward Kingman jmenován výkonným ředitelem společnosti EuroTel Praha
K 1.10. 1998 převezme Ed Kingman, výkonný viceprezident a provozní ředitel společnosti Iusacell, dceřinné společnosti Bell Atlantic v Mexiku, vedení české společnosti EuroTel, jako výkonný ředitel a výkonný předseda společnosti.

V roli výkonného ředitele bude Kingman zodpovědný za řízení společnosti a za všechny s tím související každodenní činnosti, včetně provozu sítí, financí, prodeje a marketingu.

"Ed je jedním z nejzkušenějších mezinárodních managerů v oblasti bezdrátových telekomunikací," sděluje Tom Barlett, prezident a výkonný předseda společnosti BAIW a výkonný předseda Grupo Iusacell. "Jako první výkonný finanční ředitel Iusacellu byl při přeměně této společnosti ve veřejně obchodovanou společnost a jako výkonný provozní ředitel napomáhal přeměně společnosti v efektivní konkurenceschopnou firmu. Edovy znalosti v oblasti financí a provozu, 29 let zkušeností v telekomunikačním průmyslu, stejně tak jako umění vykonávat řídící práci v různorodých podmínkách, jsou tou správnou kombinací schopností, kterou EuroTel potřebuje na další cestě k úspěchu."

Steve Boyd, výkonný viceprezident MediaOne International dodává:” Jsme velice rádi, že Ed přijal toto jmenování, jeho kvalifikace v provozní oblasti je správným atributem pro výkon funkce výkonného ředitele společnosti EuroTel Praha. Těšíme se na spolupráci s ním.”

V září dosáhl EuroTel mezníku 500 000 zákazníků a již dříve byla tato společnost, která jako první zavedla v roce 1996 digitální služby GSM, ohodnocena jako jedna z pěti nejlepších společností v České republice.

"Společně s Jamie Macdonaldem, který vykonal významný kus práce jako zastupující výkonný ředitel společnosti EuroTel, a se zkušenou zaměstnaneckou základnou bude pro Eda lehké získat pro společnost dalších 500 000 zákazníků," uvedl Bessel Kok

EuroTel Praha, spol.s r.o., je společným podnikem SPT TELECOM,a.s. (51%) a Atlantic West B.V. (49%). Atlantic West B.V. je společností se shodným podílem Bell Atlantic (NYSE:BEL) a MediaOne International, která je součástí MediaOne Group (NYSE:UMG).

 
Praha, 29.9.1998

Pro další informace, prosím, kontaktujte:
EuroTel Praha, spol. s r.o.
Iva Taťounová
Tel.: 02/6701 1193, Fax: 02/6701 1195

Copyright EuroTel Praha spol. s r. o.