EUROTEL: GENERÁLNÍ PARTNER EXPOZICE ”VÝVOJ TELEKOMUNIKAČNÍ TECHNIKY”
HOME | TISKOVÉ ZPRÁVY

Společnost EuroTel Praha, největší provozovatel mobilních telefonů v České republice, se stala generálním partnerem stálé expozice ”Vývoj telekomunikační techniky” v Národním technickém muzeu. Dalším generálním partnerem expozice, vybudované pod záštitou ministra kultury České republiky Pavla Dostála, je SPT TELECOM, a.s., partnery potom společnosti Siemens a Philips ČR.

Expozice, otevřená při příležitosti 90. výročí vzniku Národního technického muzea v Praze, představuje všechny nejdůležitější technologie umožňující přenos informací a komunikaci. Ve výstavních prostorách najdete ukázky všech používaných systémů a technologií – telegrafu, telefonu, rozhlasových a televizních vysílačů – i příklady nejmodernějších telekomunikačních produktů a služeb jako jsou Internet, mobilní telefony, digitální spojovací systémy, počítačové sítě, technologie pro přenos datových souborů, digitální síť integrovaných služeb ISDN nebo satelitní komunikace. Unikátním exponátem je také mobilní telefon Nokia MD 59, který byl prvním aparátem v tehdejší ČSFR, z něhož se uskutečnilo první mobilní spojení. Mobilní telefonát uskutečnila 12.září 1991 z prostor ozvučeného Valdštejnského paláce za přítomnosti řady významných hostů tehdejší velvyslankyně Spojených států v ČSFR, paní Shirley Temple-Black, a to rozhovorem s paní Ritou Klímovou, velvyslankyní ČSFR ve Spojených státech.

S podporou společnosti EuroTel se podařilo vybudovat výjimečnou expozici, zcela srovnatelnou s podobnými projekty v zahraničí a spojující historické modely a exponáty s nejmodernějšími způsoby interaktivní a multimediální prezentace.

”Spojení značky EuroTel s novou expozicí Národního technického muzea považujeme za zcela logické,” uvedla při zahájení výstavy Iva Taťounová, tisková mluvčí společnosti EuroTel Praha. ”Společnost EuroTel Praha, která jako první zprovoznila v České republice síť mobilních telefonů, pravidelně uvádí na trh nové, moderní produkty a služby a zákazníkům poskytuje kvalitní a spolehlivé služby na úrovni mezinárodních standardů. Budoucí vývoj směřuje ke spojení moderních informačních technologií s výhodami nejmodernějších komunikačních systémů, především mobilních telefonů a sítě Internet. Tedy ke kvalitním, všestranným a výhodným službám, jaké poskytuje právě společnost EuroTel.”

Stálou expozici ”Vývoj telekomunikační techniky” najdete v prvním patře budovy Národního technického muzea (Kostelní 42, 170 78 Praha 7).

EuroTel Praha, spol. s r.o., je společným podnikem SPT TELECOM, a.s., (51 %) a Atlantic West B.V. (49 %). Atlantic West B.V. je společností se shodným podílem Bell Atlantic (NYSE:BEL) a MediaOne International, která je součástí MediaOne Group (NYSE:UMG).


Praha, dne 07.01.1999

Corporate Communication Dept.
Pro další informace, prosím, kontaktujte:  
EuroTel Praha, spol. s r.o.  
Iva Taťounová   
Tel.: 02/6701 1163, Fax: 02/6701 1195 

Copyright EuroTel Praha spol. s r. o.