"ISO 9001" PRO EUROTEL
HOME | TISKOVÉ ZPRÁVY

Ed Kingman, generální ředitel společnosti EuroTel, dnes z rukou Ministra životního prostředí ČR, RNDr. Miloše Kužvarta, převzal prestižní kvalifikaci ISO 9001 pro společnost EuroTel Praha.

Udělení této kvalifikace znamená, že společnost EuroTel úspěšně prošla certifikačním auditem systému kvality mezinárodního standardu ISO 9001, při kterém nezávislí autoři z prestižní mezinárodní certifikační organizace RWTÜV potvrdili, že činnosti EuroTelu jsou navzájem provázané a standardizované, což zákazníkům zaručuje stabilní a konzistentní poskytování služeb.

“Jsem rád, že tento certifikát, jehož hodnoty jsem si velice dobře vědom, mohu předat právě společnosti EuroTel a upřímně blahopřeji,” uvedl při této příležitosti Ministr Miloš Kužvart.

“EuroTel dnes získává vysoce prestižní kvalifikaci, jakou ISO 9001 bezesporu je, jako první a jako jediný provozovatel mobilních telefonů v České republice. Je to pro nás nesmírně potěšující i zavazující. Udělení ISO 9001 pociťujeme jako ocenění naší každodenní poctivé práce a utvrzení v tom, že naše dávno nastoupená cesta poskytování špičkové kvality byla a je správná. Chtěl bych připomenout, že vyhovět velmi přísným a detailním kritériím tohoto mezinárodního standardu nebylo vůbec jednoduché a podařilo se to jen díky nesmírnému a cílevědomému úsilí našich zaměstnanců, kterým také kromě samotného mezinárodního ocenění patří náš upřímný dík,” uvedl k převzetí ISO 9001 zástupce generálního ředitele společnosti EuroTel, Alexander Winkler.

Standard ISO 9001 byl původně vytvořen proto, aby garantoval kvalitu složitých výrobků, která závisí na jakosti komponentů od různých výrobců. Jeho použití v oblasti služeb není ještě zcela běžné a jeho získání znamená tedy pro EuroTel nejen potvrzení dominantního postavení na trhu mobilních komunikací, ale i důkaz celkově významného postavení, které společnost EuroTel v České republice zaujímá.

Důležitost takového certifikátu, jakým je ISO 9001, většinou chápou především velké firmy, které pak také upřednostňují nákupy u certifikovaných partnerů. EuroTel ovšem věří, že i běžní zákazníci ocení certifikaci jako důkaz špičkové kvality, kterou jim EuroTel nabízí a poskytuje.

Splnění požadavků náročné mezinárodní normy rozhodně neznamená pro EuroTel pocit splněného úkolu, ale představuje dobrý předpoklad dalšího rozvoje.

“Vždy jsme hovořili o tom, že jsme jedničkou na trhu mobilních komunikací v této zemi. Dnes máme jistotu, že nejde a nikdy nešlo o pouhé prohlášení,” dodává k udělení ISO 9001 generální ředitel společnosti EuroTel Ed Kingman.


EuroTel Praha, spol. s r. o., je společným podnikem SPT TELECOM, a.s., (51%) a Atlantic West B.V. (49%). Atlantic West B.V. je společností se shodným podílem Bell Atlantic (NYSE:BEL) a MediaOne International, která je součástí MediaOne Group (NYSE:UMG).


Praha, 14.06.1999


Pro další informace, prosím, kontaktujte :
EuroTel Praha, spol. s r.o.,
Iva Taťounová
Tel.: 02/6701 1193, Fax: 02/6701 1195

Copyright EuroTel Praha spol. s r. o.